Vuonna 1855 perustettu Käkisalmen Kaupungin Rouvasväen yhdistys on Suomen vanhin suomenkielinen edelleen toimiva naisyhdistys.

Nykyisin tärkeimpinä tehtävinä yhdistyksellä on käkisalmelaisen ja karjalaisen kulttuurin vaaliminen ja säilyttäminen sekä muistelemisen sävyttämä yhdessäolo. Yhdistyksessä on tällä hetkellä 85 jäsentä ja noin 45 kannattajajäsentä.

Hallitus kokoontuu kesäkautta lukuunottamatta kerran kuukaudessa. Samalla kertaa järjestetään kaikille jäsenille avoin kuukausikokous. Näissä käsitellään yhdistyksen ajankohtaisia asioita ja mahdollisuuksien mukaan pidetään esitys jostain ajankohtaisesta aiheesta. Ja muutenkin vaan rupatellaan, aiheesta ja aiheen vierestä, kahvikupin äärellä. Alkuvuodesta järjestämme kahvituksen hyvälle yhteistyökumppanillemme Viipurin Lauluveikoille, jotka puolestaan esiintyvät yhdistyksemme juhlatilaisuuksissa.  Syyskausi aloitetaan ”syntymäpäivälounaalla”, jolloin juhlimme vuoden aikana tasapyöreitä tai viisiä vuosia täyttäviä jäseniämme. Perinteinen vuosijuhlamme on Kaisan-päivät, yleensä marraskuussa.

Yhdistys on Karjalan Liitto ry:n ja Naisjärjestöjen Keskusliitto ry:n sekä Karjalaisten Pitäjäyhdistysten Liiton (KPYL) jäsen.

Nyttemmin emme edellytä tai odota jäsenistöltä käkisalmelaisia juuria. Monet ovat tulleet mukaan, esimerkiksi Käkisalmessa koulun käymisen perusteella. Kaikki uudet jäsenet ovat tervetulleita! Miehetkin ovat tervetulleita kannattajajäseniksi.